Jäljestys, pennut
Pallo

Syntynyt haistelemaan.

Jo pennulla on luontainen taito käyttää nenäänsä. Koulutuksen tehtävä on kertoa koiralle, mitä kannattaa etsiä ja ketä seurata. Jäljestyskurssien tavoite on, että koira oppii etsimään tuoreimman tai merkityksellisen ihmisen hajun, seuraamaan sitä ja ilmaisemaan löydöt. Sisäkurssit järjestetään yhdelle tai kahdelle koirakolle Koiraamossa, pienessä koulutustilassa Sipoon Gesterbyssä.
Kurssit sopivat myös pennuille. Kysy, jos ikärajat askarruttavat:

Kursseja varattavissa jälleen syyskaudella 2024.

Urbaanijälki

Urbaanijälki

- Jäljestyksen perusteet kovalla pinnalla, TILAUSKURSSI

Pääsyvaatimus: koiran on hyvä osata oleilla  jonkin aikaa yksin autossa tai opetella taitoa kurssin aikana. Eteneminen on tehokkainta, jos koira osaa mennä vihjeestä maahan tai istua (taito ei kuitenkaan ole välttämätön)

Jäljestyskurssilla edetään esinemotivaation ja -ilmaisun kouluttamisen kautta jäljen ajoon. Harjoittelu aloitetaan kovalla pinnalla. Kurssin tavoite on, että koira oppii nostamaan ihmisjäljen ja seuraamaan sitä sekä maastossa että asfaltilla. Koiranohjaaja tutustuu koulutuksen perusteisiin. Ns. lähtöhajua ei koulutuksessa käytetä, mutta kurssi sopii hyvin esimerkiksi tunnistusetsinnästä tai pelastuskoiratoiminnasta kiinnostuneiden alkuharjoitteluksi.

Aika: Aikoja varattavissa pääsääntöisesti arkipäiviksi klo 11-17. Kaikki ajat sovitaan varauksen yhteydessä ja kurssikerrat (5) toteutetaan 4-5 viikon aikana.
Paikka: Sipoo*, eri ympäristöt

Hinta:
- Parikurssi 280 euroa/koirakko/5 kertaa (varaus yhdessä toisen koirakon kanssa)
- Kaveriporukka 3-4 koirakkoa 255 euroa/koirakko/5 kertaa (varaus yhdessä muiden koirakoitten kanssa)

Yhteensä 5 koulutuskertaa, yhden kerran kesto koirakkomäärästä riippuen 1 - 2 tuntia.

Tiedustelut ja varaus:

Maastojälki

MAASTOJÄLJEN PERUSTEET

- Intensiivikurssi jäljestykseen, TILAUSKURSSI

Pääsyvaatimus: koiran on hyvä osata oleilla  jonkin aikaa yksin autossa tai opetella taitoa kurssin aikana. Eteneminen on tehokkainta, jos koira osaa mennä vihjeestä maahan tai istua (taito ei kuitenkaan ole välttämätön)

Jäljestys antaa koiralle luontaisesti mielekästä ja rauhoittavaa tekemistä. Kurssilla edetään esinemotivaation ja -ilmaisun kouluttamisen kautta jäljen ajoon. Kurssin tavoite on, että koiranohjaaja saa perustyökalut jäljestysharrastuksen aloittamiseen ja koira oppii nostamaan tuoreimman tai tutun ihmisjäljen ja seuraamaan sitä pehmeällä pinnalla. Kurssi sopii hyvin kotikoirien aktivointiin, mutta myös startiksi kohti jälkikokeita.

Aika: Aikoja varattavissa pääsääntöisesti arkipäiviksi klo 11-17. Kaikki ajat sovitaan varauksen yhteydessä ja kurssikerrat (4) toteutetaan intensiivisesti 2-3 viikon aikana.

Paikka: Sipoo, puistoalueet ja metsät

Hinta:
- Yksityiskurssi 350 euroa/4 kertaa (suosittelen nopeaa siirtymistä toisen henkilön tekemiin jälkiin heti kurssin jälkeen)
- Parikurssi 225 euroa/koirakko/4 kertaa (varaus yhdessä toisen koirakon kanssa)
- Kaveriporukka 3-4 koirakkoa 210 euroa/koirakko/4 kertaa (varaus yhdessä muiden koirakoitten kanssa)

Yhteensä 4 koulutuskertaa, yhden kerran kesto koirakkomäärästä riippuen 1 - 2 tuntia

Kouluttaja: Jenny Koljonen

Tiedustelut ja varaus:

JÄLJESTYKSEN TÄSMÄTUNNIT

- Irtotunteja parin tai oman ryhmän kanssa

Pääsyvaatimus: Urbaanijälki, Maastojäljen perusteet tai vastaavat tiedot ja taidot

Täsmätunnit on suunnattu jäljestyksen perusteet jo hallitseville koirakoille. Koulutuksen tavoite on tuoda varmuutta harjoitteluun matkalla kohti koirakon omia tavoitteita, tarjota suunnittelutukea kotitreeneihin ja ratkoa mahdollisia koirakkokohtaisia haasteita. Täsmätunnit voivat sopia valmennuksellisena tukena tavoitteelliselle harjoittelulle, mutta sopivat myös höntsätreenaajille, jos itsenäinen harjoittelu tahtoo jäädä väliin. Varaukset tilauksesta yhdessä parin tai ryhmän kanssa. Täsmätunteja myydään vain tutuille koirakoille. Uudet tuttavuudet: kysy tilauskursseista.

Hinta:
Paritunti (varaus yhdessä toisen koirakon kanssa): 65 euroa/koirakko
3-4 koirakon ryhmä (varaus yhdessä toisten kanssa): 55 euroa/koirakko
Harjoituskerran kesto koirakkomäärästä riippuen reilusta tunnista pariin tuntiin
Kouluttaja: Jenny Koljonen
Tiedustelut: 

Pennut, hajutyö

HAISTELUTYÖN ALKEET

- Pennuille, pennunmielisille ja esimerkiksi sienikoirasta haaveileville, TILAUSKURSSI

Nuuskiminen rauhoittaa myös kotielämää. Kurssilla opetellaan hajutunnistuksen perusteita: yhden hajulähteen (esimerkiksi kantarelli) tunnistamista ja etsimistä sekä treenirutiinia. Tehokas nenän käyttö vaatii malttia rauhoittua työn tekoon, mutta tärkeintä on ilo ja halu. Koiranohjaajalle kouluttamisen perusteet tulevat tutuksi.

Aika: Aikoja varattavissa pääsääntöisesti arkipäiviksi klo 11-17. Kaikki ajat sovitaan varauksen yhteydessä ja kurssikerrat (5) toteutetaan 4-5 viikon aikana.

Hinta:
- Yksityiskurssi 430 euroa
- Parikurssi (varaus yhdessä toisen koirakon kanssa) 275 euroa/koirakko

Yhteensä 5 koulutuskertaa, yhden koulutuskerran kesto noin tunti

Paikka: Koiraamo, Gesterby-Sipoo

Kouluttaja: Jenny Koljonen

Tiedustelut ja varaus:

Jäljestys pennut esineet

Esine-etsinnän alkeet

- Kuono avuksi vaikka avainten etsintään. TILAUSKURSSI

Esine-etsintä on helppo tapa tarjota koiralle mielekästä tekemistä. Kurssin tavoite on opettaa koira rauhoittumaan nenätyöhön, etsimään oman ihmisensä hajuinen esine (esim. puhelin tai avaimet) ja kertomaan löydöstään. Kurssin aikana koulutettavan ilmaisukäytöksen on hyvä olla sellainen, jonka koira jo jollain tavoin osaa (useimmiten istuminen tai maahanmeno). Koiranohjaajalle kouluttamisen perusteet tulevat tutuksi. Kurssin opit nopeuttavat myös jäljestyskoulutusta.

Aika: Aikoja varattavissa pääsääntöisesti arkipäiviksi klo 11-17. Kaikki ajat sovitaan varauksen yhteydessä ja kurssikerrat (4) toteutetaan 3-4 viikon aikana.

Hinta:
- Yksityiskurssi 350 euroa
- Parikurssi (varaus yhdessä toisen koirakon kanssa) 225 euroa/koirakko

Yhteensä 4 koulutuskertaa, yhden koulutuskerran kesto noin tunti

Paikka: Koiraamo, Gesterby-Sipoo

Kouluttaja: Jenny Koljonen

Tiedustelut ja varaus:

* Hintoihin sisältyy alv. 24 %. 1.9.2024 alkaen 25,5 %. Mahdolliset matkakulut lisätään hintoihin sopimuksen mukaan. Alkaen hinnat ovat Sipoon ja sen lähialueen (Porvoo-Hki) koulutuksille. Kauemmas suuntautuvien koulutusten tuntihinta matka-ajan mukaan. Hinnat ovat voimassa toistaiseksi 1.1.2024 alkaen.

Jaa tämä sivu: