Jo pennulla on luontainen taito käyttää nenäänsä. Koulutuksen tehtävä on kertoa koiralle, mitä kannattaa etsiä ja ketä seurata. Jäljestyskurssien tavoite on, että koira oppii etsimään tuoreimman tai merkityksellisen ihmisen hajun, seuraamaan sitä ja ilmaisemaan löydöt. Koiranohjaaja tutustuu koulutuksen perusteisiin. Sisäkurssit järjestetään yhdelle tai kahdelle koirakolle Koiraamossa, pienessä koulutustilassa Sipoon Gesterbyssä. Koulutuksista vastaa Jenny Koljonen

 

Kaikki kurssit sopivat myös pennuille. Kysy, jos ikärajat askarruttavat.

Urbaanijälki

-  Jäljestyksen perusteet kovalla pinnalla, TILAUSKURSSI 

 

Pääsyvaatimus: parikoulutuksessakin koiran on hyvä osata oleilla jo jonkin aikaa yksin autossa tai opetella taitoa kurssin aikana. Eteneminen on tehokkainta, jos koira osaa mennä vihjeestä maahan tai istua (taito ei kuitenkaan ole välttämätön: myös pennut ovat tervetulleita mukaan)

 

Jäljestyskurssilla edetään esinemotivaation ja -ilmaisun kouluttamisen kautta jäljen ajoon. Harjoittelu aloitetaan kovalla pinnalla. Kurssin tavoite on, että koira oppii nostamaan ihmisjäljen ja seuraamaan sitä sekä maastossa että asfaltilla. Ns. lähtöhajua ei koulutuksessa käytetä, mutta kurssi sopii hyvin esimerkiksi tunnistusetsinnästä tai pelastuskoiratoiminnasta kiinnostuneiden alkuharjoitteluksi.

Aika: Aikoja varattavissa jälleen kevätkaudella 2023 pääsääntöisesti arkipäiviksi klo 11-17. Kaikki ajat sovitaan varauksen yhteydessä ja kurssikerrat (5) toteutetaan 4-5 viikon aikana.
Paikka: Sipoo*, eri ympäristöt

Hinta: 
- Parikurssi (varaus yhdessä toisen koirakon kanssa) 260 euroa/koirakko/5 kertaa.
- Kaveriporukka 3-4 koirakkoa (varaus yhdessä muiden koirakoitten kanssa) 240 euroa/koirakko/5 kertaa

Yhteensä 5 koulutuskertaa, yhden kerran kesto koirakkomäärästä riippuen noin 1,5 - 2 tuntia.

Tiedustelut ja varaus: jenny [ät] jobsfordogs.fi

MAASTOJÄLJEN PERUSTEET

-  Intensiivikurssi jäljestykseen, TILAUSKURSSI

 

Pääsyvaatimus: yksityiskoulutuksessakin koiran on hyvä osata oleilla jo jonkin aikaa yksin autossa tai opetella taitoa kurssin aikana. Eteneminen on tehokkainta, jos koira osaa mennä vihjeestä maahan tai istua (taito ei kuitenkaan ole välttämätön: myös pennut ovat tervetulleita mukaan)

 

Jäljestys antaa koiralle luontaisesti mielekästä ja rauhoittavaa tekemistä. Kurssilla edetään esinemotivaation ja -ilmaisun kouluttamisen kautta jäljen ajoon. Kurssin tavoite on, että koiranohjaaja saa perustyökalut jäljestysharrastuksen aloittamiseen ja koira oppii nostamaan tuoreimman tai tutun ihmisjäljen ja seuraamaan sitä pehmeällä pinnalla. Kurssi sopii hyvin kotikoirien aktivointiin, mutta myös startiksi kohti jälkikokeita. Kurssi voidaan pitää yksityiskoulutuksena, mutta suosittelen nopeaa siirtymistä toisen henkilön tekemiin jälkiin heti kurssin jälkeen. 

Aika: Aikoja varattavissa jälleen kevätkaudella 2023 pääsääntöisesti arkipäiviksi klo 11-17. Kaikki ajat sovitaan varauksen yhteydessä ja kurssikerrat (4) toteutetaan intensiivisesti 2-3 viikon aikana.

Paikka: Sipoo, puistoalueet ja metsät 

Hinta: 
- Yksityiskurssi 330 euroa/4 kertaa
- Paritunti kahdelle koirakolle (varaus yhdessä toisen koirakon kanssa) 210 euroa/koirakko/4 kertaa
- Kaveriporukka 3-4 koirakkoa (varaus yhdessä muiden koirakoitten kanssa) 195 euroa/koirakko/4 kertaa

Yhteensä 4 koulutuskertaa, yhden kerran kesto koirakkomäärästä riippuen noin 1,5 - 2 tuntia.

Kouluttaja: Jenny Koljonen

Tiedustelut ja varausjenny [ät] jobsfordogs.fi

HAISTELUTYÖN ALKEET 

- Pennuille,  pennunmielisille ja esimerkiksi sienikoirasta haaveileville, TILAUSKURSSI

 

Nuuskiminen rauhoittaa myös kotielämää. Kurssilla opetellaan hajutunnistuksen perusteita: yhden hajulähteen (esimerkiksi kantarelli) tunnistamista ja etsimistä sekä treenirutiinia. Tehokas nenän käyttö vaatii malttia rauhoittua työn tekoon, mutta tärkeintä on ilo ja halu. Koiranohjaajalle kouluttamisen perusteet tulevat tutuksi. 

Aika: Aikoja varattavissa jälleen kevätkaudella 2023 pääsääntöisesti arkipäiviksi klo 11-17. Kaikki ajat sovitaan varauksen yhteydessä ja kurssikerrat (5) toteutetaan 4-5 viikon aikana.

Hinta: 
- Yksityiskurssi 395 euroa
- Parikurssi (varaus yhdessä toisen koirakon kanssa) 250 euroa/koirakko

Yhteensä 5 koulutuskertaa, yhden koulutuskerran kesto noin tunti

Paikka: Koiraamo, Gesterby-Sipoo

Kouluttaja: Jenny Koljonen

Tiedustelut ja varaus: jenny [ät] jobsfordogs.fi

esine-etsinnän alkeet

- Kuono avuksi vaikka avainten etsintään. TILAUSKURSSI

 

Esine-etsintä on helppo tapa tarjota koiralle mielekästä tekemistä. Kurssin tavoite on opettaa koira rauhoittumaan nenätyöhön, etsimään oman ihmisensä hajuinen esine (esim. puhelin tai avaimet) ja kertomaan löydöstään. Kurssin aikana koulutettavan ilmaisukäytöksen on hyvä olla sellainen, jonka koira jo jollain tavoin osaa (useimmiten istuminen tai maahanmeno). Koiranohjaajalle kouluttamisen perusteet tulevat tutuksi. Kurssin opit nopeuttavat myös jäljestyskoulutusta.

Aika: Aikoja varattavissa jälleen kevätkaudella 2023 pääsääntöisesti arkipäiviksi klo 11-17. Kaikki ajat sovitaan varauksen yhteydessä ja kurssikerrat (4) toteutetaan 3-4 viikon aikana.

Hinta: 
- Yksityiskurssi 320 euroa
- Parikurssi (varaus yhdessä toisen koirakon kanssa) 205 euroa/koirakko

Yhteensä 4 koulutuskertaa, yhden koulutuskerran kesto noin tunti

Paikka: Koiraamo, Gesterby-Sipoo

Kouluttaja: Jenny Koljonen

Tiedustelut ja varaus: jenny [ät] jobsfordogs.fi

* Hintoihin sisältyy alv. 24 %. Mahdolliset matkakulut lisätään hintoihin sopimuksen mukaan. Alkaen hinnat ovat Sipoon ja sen lähialueen (Porvoo-Hki) koulutuksille. Kauemmas suuntautuvien koulutusten tuntihinta matka-ajan mukaan. Hinnat ovat voimassa toistaiseksi 1.1.2023 alkaen.