​Jäljestys & pennut

Yksityis- ja pienryhmäkursseja tilauksesta. Kaikki koulutukset sopivat myös pennuille. 

Info: jenny [ät] jobsfordogs.fi 

Jäljestyskoulutuksen perusteiden tavoite on, että koira oppii etsimään tuoreimman tai merkityksellisen ihmisen hajun, seuraamaan sitä ja ilmaisemaan löydöt. Koiranohjaaja tutustuu koulutuksen perusteiden lisäksi ympäristöolosuhteiden vaikutukseen hajun käyttäytymisessä. Sisätilakurssit järjestetään yhdelle tai kahdelle koirakolle Sipoon Gesterbyssä. Koulutuksista vastaa Jenny Koljonen

 

 

MAASTOJÄLJEN PERUSTEET

-  Parin viikon intensiivikurssi, TILAUSKURSSI

Pääsyvaatimus: koira osaa odottaa yksin vuoroaan autossa. Eteneminen on tehokkainta, jos koira osaa mennä vihjeestä maahan tai istua (taito ei kuitenkaan ole välttämätön: myös pennut ovat tervetulleita mukaan)

Jäljestys antaa koiralle luontaisesti mielekästä ja rauhoittavaa tekemistä. Kurssilla edetään esinemotivaation ja -ilmaisun kouluttamisen kautta jäljen ajoon. Kurssin tavoite on, että koiranohjaaja saa perustyökalut jäljestysharrastuksen aloittamiseen ja koira oppii nostamaan tuoreimman tai tutun ihmisjäljen ja seuraamaan sitä pehmeällä pinnalla. Kurssi sopii hyvin kotikoirien aktivointiin, mutta myös startiksi kohti jälkikokeita. Kurssi voidaan pitää yksityiskoulutuksena, mutta suosittelen nopeaa siirtymistä toisen henkilön tekemiin jälkiin heti kurssin jälkeen. 

Aika: Syyskausi 2022 on täynnä.  Aikoja varattavissa jälleen kevätkaudella 2023 pääsääntöisesti arkipäiviksi klo 11-17. Kaikki ajat sovitaan varauksen yhteydessä ja kurssikerrat (4) toteutetaan intensiivisesti noin kahden viikon aikana.

Paikka: Sipoo, puistoalueet ja metsät 

Hinta: 
- Yksityiskurssi 300 euroa/4 kertaa
- Paritunti kahdelle koirakolle (varaus yhdessä toisen koirakon kanssa) 200 euroa/koirakko/4 kertaa. - Kaveriporukka 3-4 koirakkoa (varaus yhdessä muiden koirakoitten kanssa) 180 euroa/koirakko/4 kertaa

Yhteensä 4 koulutuskertaa, yhden kerran kesto koirakkomäärästä riippuen noin 1,5 - 2 tuntia.

Kouluttaja: Jenny Koljonen

Tiedustelut ja varausjenny [ät] jobsfordogs.fi

Jäljestys 1

-  Esinemotivaatio ja -ilmaisu sekä jäljen seuraamisen perusteet, TILAUSKURSSI 

 

Jäljestyskurssilla edetään esinemotivaation ja -ilmaisun kouluttamisen kautta jäljen ajoon. Harjoittelu aloitetaan kovalla pinnalla. Kurssin tavoite on, että koira oppii nostamaan ihmisjäljen ja seuraamaan sitä sekä maastossa että asfaltilla. Ns. lähtöhajua ei koulutuksessa käytetä, mutta kurssi sopii hyvin esimerkiksi tunnistusetsinnästä tai pelastuskoiratoiminnasta kiinnostuneiden alkuharjoitteluksi. Myös pennut ovat tervetulleita mukaan. 

Aika: Syyskausi 2022 on täynnä. Aikoja varattavissa jälleen kevätkaudella 2023 pääsääntöisesti arkipäiviksi klo 11-17. Kaikki ajat sovitaan varauksen yhteydessä ja kurssikerrat (5) toteutetaan 4-5 viikon aikana.
Paikka: Sipoo*, eri ympäristöt

Hinta: 
- Parikurssi (varaus yhdessä toisen koirakon kanssa) 250 euroa/koirakko/5 kertaa.
- Kaveriporukka 3-4 koirakkoa (varaus yhdessä muiden koirakoitten kanssa) 225 euroa/koirakko/5 kertaa

Yhteensä 5 koulutuskertaa, yhden kerran kesto koirakkomäärästä riippuen noin 1,5 - 2 tuntia.

Tiedustelut ja varaus: jenny [ät] jobsfordogs.fi

HAISTELUTYÖN ALKEET 

- Pennuille,  pennunmielisille ja esimerkiksi sienikoirasta haaveileville, TILAUSKURSSI

Nuuskiminen rauhoittaa myös kotielämää. Kurssilla opetellaan hajutunnistuksen perusteita: yhden hajulähteen (esimerkiksi kantarelli) tunnistamista ja etsimistä sekä treenirutiinia. Tehokas nenän käyttö vaatii malttia rauhoittua työn tekoon, mutta tärkeintä on ilo ja halu. Koiranohjaajalle kouluttamisen perusteet tulevat tutuksi. 

Aika: Syyskausi 2022 on täynnä. Aikoja varattavissa jälleen kevätkaudella 2023 pääsääntöisesti arkipäiviksi klo 11-17. Kaikki ajat sovitaan varauksen yhteydessä ja kurssikerrat (5) toteutetaan 4-5 viikon aikana.

Hinta: 
- Yksityiskurssi 350 euroa
- Parikurssi (varaus yhdessä toisen koirakon kanssa) 240 euroa/koirakko

Yhteensä 5 koulutuskertaa, yhden koulutuskerran kesto noin tunti

Paikka: Koiraamo, Gesterby-Sipoo

Kouluttaja: Jenny Koljonen

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi

* Hintoihin sisältyy alv. 24 %. Mahdolliset matkakulut lisätään hintoihin sopimuksen mukaan. Alkaen hinnat ovat Sipoon ja sen lähialueen (Porvoo-Hki) koulutuksille. Kauemmas suuntautuvien koulutusten tuntihinta matka-ajan mukaan. Hinnat ovat voimassa toistaiseksi 1.1.2021 alkaen.