Jobs for Dogs syntyi intohimosta koiran hajuaistiin.

Parhaiten meidät tunnetaan siviilikoirien tunnistusetsintäkoulutuksen pioneerityöstä, joka alkoi jo vuonna 2010 pilottikoulutuksella yhteistyössä Poliisikoirakoulun ID-yksikön opettajan Ilkka Hormilan kanssa. Vuosien varrella olemme kouluttaneet ja konsultoineet useita kotimaisia ja ulkomaisia alan toimijoita. Tapamme toimia on tehdä tilanteen mukaan yhteistyötä niin eläintenkoulutuksen ammattilaisten kuin muidenkin alojen erityisosaajien kanssa.

 

Kiva, että löysit meidät!

Jenny koljonen

Perustaja ja kouluttaja

 

Tiedustelut (jenny [ät] jobsfordogs.fi)tunnistusetsinnän jatkokoulutus, jäljestys & pennut, koirahieronta

 

Koulutus: eläintenkouluttaja AT (Kainuun ammattiopisto 2011), koirahieroja (valmistava koulutus, Amiedu 2016-2017), FM (Helsingin yliopisto 2004)

Koulutusfilosofia: Letkeyttä, leikkiä ja lempeää päättäväisyyttä. Koiraa ei ole mitään syytä kouluttaa vaativaankaan työtehtävään turhan tärkeästi. Hajutunnistuksen kouluttaminen on minulle ennen kaikkea halua nähdä maailma koiran vinkkelistä. Ihmisen vastuulla on pyrkiä ymmärtämään koiran näkökulma ja luoda koiralle mahdollisimman hyvät olosuhteet oppia ja tehdä töitä. Uskon, että lopulta eläimistä ja eläimiltä oppii eniten elämällä niiden kanssa ja seuraamalla, miten ne käyttäytyvät erilaisissa tilanteissa ja ympäristöissä. Ismo Alangon täydelliset sanat sopivat tähänkin: ”Eläin elää, ihminen ihmettelee”.

Koirat: Paras opettajani etsintätyöhön on aina löytynyt liinan toisesta päästä. Ilman vuosien aktiivista treenaamista omien koirien kanssa olisin hajujen maailmassa vielä enemmän alkutaipaleella. Talon koirat ovat testiajaneet kilometrikaupalla reittejä erilaisissa ympäristöissä ja osallistuneet erilaisiin koulutuskokeiluihin. Tällä hetkellä treenikaverinani on beauceron Myy (s. 2013), joka aloitti ID-hommat jo pikkupentuna ja on elementissään erityisesti vapaassa henkilöetsinnässä. ID-historiaan jätti ison jälkensä Rokki (rottweiler/bokseri-dobermanni, 2009 - 2022), joka oli todellinen tunnistusetsinnän pioneeri. Sitkeä etsijä, tarkka hajutestaaja ja luotettava koulutusavustaja, joka näytti kykynsä myös tosietsinnöissä. Ilman Rokkia ei ehkä olisi Jobs for Dogsiakaan.

Muuta: Mitä, miksi, kenelle ja miten - Viestinnän perusteiden kirkastaminen helpottaa kummasti kommunikointia myös eläinten kanssa. Copycat.fi 

jenny [ät] jobsfordogs.fi (tiedustelut sähköpostitse, kiitos!)         
+358 40 5959 606
Jobs for Dogs by Copycat               
Y-tunnus: 2427517-2    
Sipoo, Finland

Päivi Romppainen

Perustaja ja kouluttaja

 

Tiedustelut: tunnistusetsinnän alkeiskoulutus, kuulokoirat sekä diabeetikon ja epileptikon tukikoirat

 

Koulutus: eläintenkouluttaja AT (Amiedu 2015), eläintenkouluttaja EAT - Työ- ja Kilpailueläinten kouluttaminen (Taitotalo 2022)

Jobs for Dogsissa koulutan tunnistusetsintää, kuulokoiria sekä diabeetikon ja epileptikon tukikoiria. Arjessa jaloissani pyörivät Käpy-kissa, australianpaimenkoira Bronto sekä corgi Nasu.

Olen ollut perustamassa Nose Work Finland ry:tä (2015) ja työskennellyt tämän jälkeen hallituksessa parin vuoden ajan. Vuodesta 2019 olen liittynyt mukaan Suomen kuulo- ja tukikoirayhdistyksen yhteistyökouluttajiin ja olen yhdistyksen koulutus- ja viestintätyöryhmän jäsen. 

Olen myös Poliisikoira -lehden päätoimittaja, freelance-toimittaja sekä kirjailija. Olen kirjoittanut useita koira-aiheisia nuortenkirjoja, poliisikoirista kirjan Vainun varassa (2007) sekä koirarotukirjan Hyvä koira kotiin (2010). Yhteistyössä Tommy Wirénin kanssa ovat syntyneet teokset Onnistu koirasi koulutuksessa (2012) sekä Hienosti Hihnassa (2014). Keväällä 2019 julkaistiin Ilkka Hormilan kanssa yhteistyössä syntynyt kirja Tunnistusetsintäkoirat.

Pyrin kehittymään yhä taitavammaksi koiran tulkitsijaksi sekä kouluttajaksi ihmistä unohtamatta. Kun vuorovaikutus ihmisen ja koiran välillä toimii, koulutus etenee ja molemmille osapuolille syntyy halu oppia lisää. Onnistumisen ja oivalluksen kokemuksia tarvitaan hihnan molemmissa päissä.

paivi [ät] jobsfordogs.fi
+358 40 510 4040
Jobs for Dogs by DogFun              
Y-tunnus: 2213790-5   
Sipoo, Finland