Ilkka Hormilan luento

7.1.2019. Tule!

Tunnistusetsintä

 

Aika: Maanantai 7.1.2019 klo 18-20
Paikka: Palopellonkatu 1, Kerava
Hinta: 40 euroa/henkilö
Max. 30 henkilöä

 

Ilkka Hormilan luento tarjoaa kokonaiskäsityksen kiehtovasta tunnistusetsinnästä, joka perustuu koiran kykyyn etsiä ihmisen yksilöllistä hajua. Miten hajun taltioiminen ja säilyttäminen tapahtuu. Yksilön hajun esitteleminen koiralle, ja  hajun tunnistaminen purkkiradalta. Yksilön hajuisten esineiden etsiminen, tunnistaminen ja ilmaiseminen sekä sisätiloissa että ulkona. Tunnistusetsinnän eteneminen jäljelle.

Ilkka on toiminut pitkään yhteistyössä vapaaehtoisten pelastusharrastajien kanssa sekä kouluttanut tunnistus- ja pelastusetsintää myös tavallisille koiraharrastajille. Yli 40-vuotisen poliisiuransa aikana hän toimi neljännesvuosisadan partiokoiranohjaajana ja liki kaksikymmentä vuotta opettajana Poliisikoiralaitoksella, missä hän toimi muun muassa hajutunnistuskoirayksikössä, koulutti partio-, ruumis-, palo-, huume- ja räjähdekoiranohjaajia sekä toimi koiriensa kanssa myös operatiivisissa tehtävissä. Kotimaan lisäksi Ilkka luennoi ja opettaa Euroopassa ja Aasiassa niin viranomaisia kuin vapaaehtoisia pelastuskoiranohjaajiakin. 

Ilkka on ohjaajana myös Jobs for Dogsin kevään 2019 Tunnistusetsintä 1 -kurssilla. Paikkatilanteen ja ajankohdan löydät täältä.

Ilmoittautumiset: paivi [ät] jobsfordogs.fi

Koiran oppimispsykologia ja kouluttamisen perusteet

 

Oppimisen edellytyksiä sekä esteitä, oivaltamisen riemua, muistin merkitystä sekä mielen hallintaa. Lisäksi pureudutaan koulutuksen perusteisiin ja käytöksen kouluttamiseen, sen suunnitteluun sekä analysointiin.

 

Tiedustelut: paivi [ät] jobsfordogs.fi

Hajutunnistuskoiran kouluttaminen ja Nose Work

Tervetuloa kuuntelemaan luentoa Nose Work -lajista sekä hajutunnistuskoirien kouluttamisesta. Luennolla käsitellään koiran hajuaistia, oppimispsykologian hyödyntämistä hajutunnistuskoirien kouluttamisessa, sekä miten koulutetaan hajulähteen tunnistaminen, etsiminen ja ilmaiseminen.

Aika: Keskiviikkona 9.1.2019 klo 18-20
Paikka: Palopellonkatu 1, Kerava
Hinta: 40 euroa/henkilö
Max. 20 henkilöä

Luennoitsija: Päivi Romppainen

Ilmoittautumiset: paivi [ät] jobsfordogs.fi

YOU STINK!

- Tunnistusetsintäkoiran kouluttamisen perusteet

 

Tilausluento ihmisen ominaishajusta ja hajun käyttäytymisestä sekä tunnistusetsintäkoiran koulutuksen vaiheista. Luento sisältää lyhyen hajuerotteludemon tunnistusetsintäkoiralla.

 

Kesto: noin 2 h

Hinta:  alk. 220 euroa. Hintaan lisätään alv. 24 %, kilometrikorvaukset ja mahdollinen tilavuokra.

Käytännön harjoitukset? Luentoon on mahdollista yhdistää hajuerottelun alkuharjoittelua 3 h (8 koirakkoa). Lisähinta tilaisuudelle on tällöin 165 euroa. Hintaan lisätään alv. 24 %, kilometrikorvaukset ja mahdollinen tilavuokra.

 

 

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi