Yksittäisten hajujen tunnistaminen

Kaikkien hajutunnistuskoirien kouluttaminen voidaan aloittaa samalla tavalla. Tärkeintä on tietää mitä, mistä ja miten koiran halutaan etsivän. Lisäksi on ymmärrettävä, miten haju käyttäytyy ja tunnettava koulutuksen perusteet. Kurssien tavoite on, että koiranohjaaja kykenee kouluttamaan koiralleen haluamiensa hajulähteiden tunnistamisen ja etsimisen. Alkukoulutuksessa hyödynnetään ns. hajutunnistusrataa. Nose Workin tiedustelut: paivi [ät] jobsfordogs.fi

NOSE WORK

Nose Work on Yhdysvalloissa kehitetty kaikille koirille sopiva harrastuslaji. Kursseilla koira oppii tunnistamaan, etsimään ja ilmaisemaan kolmea eri hajua: eukalyptusta, laventelia ja laakerinlehteä pahvilaatikoista, sisätiloista, ulkoalueilta sekä ajoneuvoista. Lajia voi harrastaa tavoitteenaan kilpailut tai omaksi ja koiransa iloksi. Kursseilla hajulähteenä voi olla myös jonkin muun kuin Nose Workissa käytettävät hajulähteet.

NOSE WORK 1

– Hajutunnistuskoulutuksen perusteet

Pääsyvaatimus: Koira osaa odottaa harjoitusvuoroaan autossa.

Koira oppii tunnistamaan eukalyptuksen tai muun halutun hajun sekä etsimään hajulähteen purkkiradalta ja sisätiloista. Ohjaaja oppii hyödyntämään koulutuksen perusteita hajutunnistustyöskentelyn kouluttamiseen sekä suunnittelemaan ja analysoimaan harjoituksia. Soveltuu kaikille koirien hajutunnistustyöskentelystä kiinnostuneille.

Tiedustelut: paivi [ät] jobsfordogs.fi

NOSE WORK 2

- Toisen hajun tunnistaminen ja käytöksen yleistäminen uuteen ympäristöön

Pääsyvaatimus: Nose Work 1 -kurssi tai vastaavat tiedot ja taidot.

Koira oppii tunnistamaan laakerinlehtiliuoksen hajun sekä etsimään hajulähteen  purkkiradalta ja sisätiloista. Koira oppii etsimään eukalyptuksen ja laakerinlehden hajulähteen myös ulkoalueelta. Ohjaaja oppii huomioimaan tuulen vaikutuksen koiran työskentelyyn, opettelee etsintätaktiikkaa sekä koiran ohjaamista.

Keskiviikkoisin 13.2. ; 27.2. ; 6.3. ; 20.3.2019

1. Ryhmä klo 18.00-19.30

2. Ryhmä klo 19.30-21.00

Kouluttaja: Päivi Romppainen

Koulutus sisätiloissa ja ulkona: Palopellonkatu 1, Kerava

Max 3 koirakkoa/ryhmä.

Hinta 140,00 euroa/4 kertaa. Hintaan sisältyy laakerinlehtiliuos (10 ml) sekä kirjalliset ohjeet jokaisen harjoituskerran jälkeen.

Ilmoittautuminen: paivi [ät] jobsfordogs.fi

 

NOSE WORK 3

- Kolmannen hajun tunnistaminen ja hajulähteen etsiminen erilaisista kohteista

Pääsyvaatimus: Nose Work 2 -kurssi tai vastaavat tiedot ja taidot.

Koira oppii tunnistamaan laventeliliuoksen hajun. Koira oppii etsimään ja ilmaisemaan kolme sille koulutettua hajua pahvilaatikoista, sisätiloista, ajoneuvoista sekä ulkotiloista.

Keskiviikkoisin 27.3.-17.4.2019

1.      Ryhmä klo 18.00-19.30

2.      Ryhmä klo 19.30-21.00

Max. 3 koirakkoa/ryhmä. Koirat työskentelevät yksitellen.

Kouluttaja: Päivi Romppainen

Koulutus sisätiloissa ja ulkona: Palopellonkatu 1, Kerava

Max 3 koirakkoa/ryhmä. Yhteensä 4 kertaa.

Hinta 140,00 euroa. Hintaan sisältyy laventeliliuos (10 ml) sekä kirjalliset ohjeet jokaisen harjoituskerran jälkeen.

Ilmoittautuminen: paivi [ät] jobsfordogs.fi

NOSE WORK VALMENNUS

Pääsyvaatimus: Nose Work 1-3 -kurssit tai vastaavat tiedot ja taidot.

Kurssin aikana vahvistetaan ja yleistetään jo opittuja käytöksiä erilaisissa paikoissa, erilaisilla alustoilla ja erilaisten häiriöiden läheisyydessä. Harjoituksissa otetaan huomioon kaikki koe-osiot (laatikot, ajoneuvot, sisä- ja ulkotila). Hajulähteet sijaitsevat eri korkeuksilla. Käytökseen koulutetaan kestoa, ja harjoituksiin lisätään tyhjän tilan etsiminen.

Harjoitukset ovat ohjaajalle ensisijaisesti ns. pimeitä harjoituksia.  Ohjaaja oppii koiran ohjaamista sekä lukemaan koiransa reaktioita.

Kouluttaja: Rita Helander

SIENIKOIRAT

Koiralle koulutetaan sienen haju merkitykselliseksi purkkiradalla, jonka jälkeen harjoitukset siirtyvät ulos. Koira oppii etsimään sieniä vihjesanasta. Kurssiin sisältyy kirjalliset ohjeet.

 

Tilauskurssi