​Jäljestys ja etsintä

Kurssien tavoite on, että koira oppii etsimään tuoreimman tai merkityksellisen ihmisen hajun, tarvittaessa seuraamaan sitä, ja kertomaan löydöstä. Koiranohjaaja tuntee kouluttamisen perusteet ja tutustuu ympäristöolosuhteiden vaikutukseen hajun käyttäytymisessä ja etsintätyössä. Ns. lähtöhajua ei koulutuksessa käytetä. Kurssit sopivat hyvin myös pienille pennuille. Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi 

Jäljestys 1

-  Esinemotivaatio ja -ilmaisu sekä jäljen seuraamisen perusteet

 

Jäljestys antaa koiralle luontaisesti mielekästä ja rauhoittavaa tekemistä. Kurssilla edetään esinemotivaation ja -ilmaisun kouluttamisen kautta jäljen ajoon. Kurssin tavoite on, että koira oppii nostamaan ihmisjäljen ja seuraamaan sitä maastossa sekä kovalla pinnalla. Kurssi sopii hyvin myös pennuille.

 

Kouluttaja: Jenny Koljonen

 

Seuraavat kurssit keväällä 2019. 

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi

JÄLJESTYS 2

- Varmuutta jäljen nostoihin ja ydinjälkeen

Pääsyvaatimus: Jäljestys 1 -kurssi tai vastaavat tiedot ja taidot.

Koulutuksen tavoite on vahvistaa jäljenajoa erilaisissa ympäristöissä erilaisilla pinnoilla sekä tuoda varmuutta nostotyöskentelyyn. Treenipaikat valitaan osallistujien toiveiden ja tavoitteiden mukaan (maasto ja/tai taajama). Osallistujat tekevät jäljet toisilleen.

Kouluttaja: Jenny Koljonen

Seuraavat kurssit keväällä 2019. 

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi

Haistelutöitä pennuille

Kurssilla opetellaan hajutunnistuksen alkeita: tehokas nenän käyttö vaatii malttia rauhoittua työn tekoon, mutta tärkeintä on ilo ja halu. Kurssi sopii hyvin jo pikkupennun peruskouluttamisen tueksi ja koiranohjaajille, jotka haluavat tutustua kouluttamisen perusteisiin.

 

Tilauskurssi

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi

 

ESINE-ETSINNÄN PERUSTEET

Koulutus aloitetaan esinemotivaation rakentamisella ja esineilmaisulla ja tämän jälkeen edetään etsintätyöhön. Etsittävä esine voi olla vaikkapa puhelin, avaimet tai lompakko. Kurssi sopii hyvin myös pennuille.

 

Tilauskurssi

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi.

Hintoihin sisältyy alv. 24 %. Tilauskursseissa mahdollinen tilavuokra ja matkakulut lisätään hintoihin sopimuksen mukaan.