Etsi!

Jäljestys- ja etsintäkursseja järjestetään myös tilauksesta. Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi.  Yleiset kurssiohjeet löydät täältä.

Jäljestämisen perusteet

- Taajamassa, maastossa tai molemmissa

 

Jäljestys antaa koiralle luontaisesti mielekästä ja rauhoittavaa tekemistä. Kurssilla edetään esinemotivaation ja -ilmaisun kouluttamisen kautta jäljen ajoon. Kurssin tavoite on, osallistujien toiveen mukaan, että koira oppii seuraamaan ihmisen hajuvanaa joko maastossa tai myös kovalla pinnalla urbaanimmassa ympäristössä. Kurssi sopii hyvin myös pennuille.

 

Kouluttaja: Jenny Koljonen

 

Seuraavat kurssit keväällä 2019. Tilauksesta syksyllä 2018.

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi

MAASTOETSINNÄT

- Herätys ja haisteluhommiin!

Pääsyvaatimus: Jäljestämisen perusteet - tai Tunnistusetsintä 2 -kurssi

Suositellaan: Jäljestämisen jatkoharjoitteluun sekä palauttaviksi harjoituksiksi taajamaetsinnän lomassa.

Maastoetsinnöissä tehdään erilaisia jäljestys- ja etsintäharjoituksia pääsääntöisesti pehmeällä pinnalla lähtöhajua hyödyntäen ja/tai ilman sitä. Treenit kestävät kahdesta kolmeen tuntiin osallistujamäärästä riippuen ja niiden aikana tehdään jokaiselle koirakolle yksi pidempikestoinen tai pari lyhyempää harjoitusta. Jokainen koiranohjaaja on myös vuorollaan kohdehenkilönä. Treenipaikat ovat Sipoon ja Porvoon metsissä ja taajamien viheralueilla. Maastoetsintäaamupäivät lunastetaan kertamaksulla, joten niille voi osallistua vaikka vain kerran kauden aikana. 

Keskiviikot:

5.9.klo 10.00 ->   TÄYNNÄ

19.9. klo 10.00 ->   TÄYNNÄ

26.9. klo 10.00 ->   

24.10. klo 10.00 -> 1 PAIKKA VAPAANA                                                 

Yhden treenipäivän kesto 2 - 3 h

Kouluttaja: Jenny Koljonen

3 - 4 koirakkoa

Hinta 50 euroa/kerta (varausmaksu 25 euroa/kerta tai 50 euroa/useampi kerta)  

Ilmoittautumiset: jenny [ät] jobsfordogs.fi

Jos sinulle sopiva ryhmä on täynnä, ilmoittaudu ihmeessä varasijalle. Kysy myös kevään 2019 ilta- ja päiväryhmistä.

JÄLKIJATKOT

- Varmuutta jäljen nostoihin ja ydinjälkeen

Pääsyvaatimus: Jäljestämisen perusteet -kurssi tai vastaavat tiedot ja taidot.

Koulutuksen tavoite on vahvistaa jäljenajoa erilaisilla pinnoilla sekä tuoda varmuutta nostotyöskentelyyn. Treenipaikat valitaan osallistujien toiveiden ja tavoitteiden mukaan (maasto ja/tai taajama). Osallistujat tekevät jäljet toisilleen.

Kouluttaja: Jenny Koljonen

Seuraavat kurssit keväällä 2019. Tilauksesta syksyllä 2018.

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi

Haistelutöitä pennuille

Kurssilla opetellaan hajutyöskentelyn alkeita: tehokas nenän käyttö vaatii malttia rauhoittua työn tekoon, mutta tärkeintä on ilo ja halu. Kurssi sopii hyvin jo pikkupennun peruskouluttamisen tueksi ja koiranohjaajille, jotka haluavat tutustua kouluttamisen perusteisiin.

 

Tilauskurssi

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi

 

ESINE-ETSINNÄN PERUSTEET

Koulutus aloitetaan esinemotivaation rakentamisella ja esineilmaisulla ja tämän jälkeen edetään etsintätyöhön. Etsittävä esine voi olla vaikkapa puhelin, avaimet tai lompakko. Kurssi sopii hyvin myös pennuille.

 

Tilauskurssi

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi.

ROSVOT JA POLIISIT

- Jäljestyskurssi lapsille

Jäljestäminen on hauskaa puuhaa sekä koirista että koiranohjaajista. Ratkeavatko haasteelliset etsintätehtävät kuten Mutsi metsätiellä tai Kadonneiden kynien arvoitus? Kurssilla tutustutaan koiran kouluttamisen perusteisiin jäljestystyön kautta, aktivoidaan koiran hajuaistia ja opetellaan malttamista sekä keskittymistä työn tekoon. Kurssi sopii parhaiten alakouluikäisille koiranohjaajille, mutta tiukkoja ikärajoja tällä kurssilla ei tunneta. Asenne ratkaisee.

Tilauskurssi

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi

SIENIKOIRAKURSSI

Koiralle koulutetaan sienen haju merkitykselliseksi purkkiradalla, jonka jälkeen harjoitukset siirtyvät ulos. Koira oppii etsimään sieniä vihjesanasta. Kurssiin sisältyy kirjalliset ohjeet.

 

Tilauskurssi

 

Tiedustelut:  paivi [ät] jobsfordogs.fi

 

Hintoihin sisältyy alv. 24 %. Tilauskursseissa mahdollinen tilavuokra ja matkakulut lisätään hintoihin sopimuksen mukaan.