Etsi!

Jäljestys- ja etsintäkursseja järjestetään myös tilauksesta. Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi.  Yleiset kurssiohjeet löydät täältä.

Jäljestämisen perusteet

- Taajamassakin voi jäljestää

 

Torstait 5.4. – 3.5.2018

1. ryhmä, klo 18 - 19.30, TÄYNNÄ

2. ryhmä, klo 19.30 - 21, TÄYNNÄ

 

Huom! Varaathan parille viimeiselle treenikerralle hieman pidemmän ajan.

Jäljestys antaa koiralle luontaisesti mielekästä ja rauhoittavaa tekemistä. Kurssilla edetään esinemotivaation ja -ilmaisun kouluttamisen kautta jäljen ajoon. Työskentely aloitetaan kovalla pinnalla ja eri maastoihin siirrytään osallistujien tavoitteiden mukaan.  Tavoite on, että koira oppii seuraamaan ihmisen hajuvanaa myös urbaanimmassa ympäristössä. Kurssi sopii erilaisista jälkiharrastuksista kiinnostuneiden lisäksi kaikille, jotka haluavat aktivoida koiraansa. Pennut ovat tervetulleita mukaan! Treenipaikat ovat Sipoon alueella.

Kouluttaja: Jenny Koljonen

3-4 koirakkoa/ryhmä

Hinta 175 euroa/5 kertaa

Ilmoittautumiset: jenny [ät] jobsfordogs.fi

MAASTOETSINNÄT

- Herätys ja haisteluhommiin!

Pääsyvaatimus: Tunnistusetsintä 2 tai Jäljestämisen perusteet -kurssi

Suositellaan: Jäljestämisen jatkoharjoitteluun sekä palauttaviksi harjoituksiksi taajamaetsinnän lomassa.

Maastoetsinnöissä tehdään erilaisia jäljestys- ja etsintäharjoituksia pääsääntöisesti pehmeällä pinnalla lähtöhajua hyödyntäen ja/tai ilman sitä. Treenit kestävät kahdesta kolmeen tuntiin osallistujamäärästä riippuen ja niiden aikana tehdään jokaiselle koirakolle yksi pidempikestoinen tai pari lyhyempää harjoitusta. Jokainen koiranohjaaja on myös vuorollaan kohdehenkilönä. Treenipaikat ovat Sipoon ja Porvoon metsissä ja taajamien viheralueilla. Maastoetsintäaamupäivät lunastetaan kertamaksulla, joten niille voi osallistua vaikka vain kerran kauden aikana. 

Keskiviikot:

5.9.klo 10.00 ->   1 PAIKKA VAPAANA

19.9. klo 10.00 ->   

26.9. klo 10.00 ->   

10.10. klo 10.00 ->   

 24.10. klo 10.00 -> TÄYNNÄ                                                  

Yhden treenipäivän kesto 2 - 3 h

Kouluttaja: Jenny Koljonen

3 - 4 koirakkoa

Hinta 50 euroa/kerta (varausmaksu 25 euroa/kerta tai 50 euroa/useampi kerta)  

Ilmoittautumiset: jenny [ät] jobsfordogs.fi

Haistelutöitä pennuille

Kurssilla opetellaan hajutyöskentelyn alkeita. Tehokas nenän käyttö vaatii malttia rauhoittua työn tekoon, mutta tärkeintä on ilo ja halu. Kurssi sopii hyvin esimerkiksi kasvattajien pentukoulutukseen.

 

Tilauskurssi

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi

 

ESINE-ETSINNÄN PERUSTEET

Koulutus aloitetaan esinemotivaation rakentamisella ja esineilmaisulla. Tämän jälkeen edetään etsintätyöhön. Etsittävä esine voi olla vaikkapa puhelin, avaimet tai lompakko.

 

Tilauskurssi

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi.

SIENIKOIRAKURSSI

Koiralle koulutetaan sienen haju merkitykselliseksi purkkiradalla, jonka jälkeen harjoitukset siirtyvät ulos. Koira oppii etsimään sieniä vihjesanasta. Kurssiin sisältyy kirjalliset ohjeet.

 

Tilauskurssi

 

Tiedustelut:  paivi [ät] jobsfordogs.fi

 

MEJÄn alkeet

- Verijälki tutuksi

 

Viikonloppukurssin tavoite on tutustuttaa koirakot verijäljen harjoitteluun. Kurssi aloitetaan lyhyellä teoriaosuudella MEJÄ-kokeesta ja verijäljen harjoittelun perusteista.

Kouluttaja: Jussi Leskinen

Tiedustelut: paivi [ät] jobsfordogs.fi

ROSVOT JA POLIISIT

- Jäljestyskurssi lapsille

Jäljestäminen on hauskaa puuhaa sekä koirista että koiranohjaajista. Ratkeavatko haasteelliset etsintätehtävät kuten Mutsi metsätiellä tai Kadonneiden kynien arvoitus? Kurssilla tutustutaan koiran kouluttamisen perusteisiin jäljestystyön kautta, aktivoidaan koiran hajuaistia ja opetellaan malttamista sekä keskittymistä työn tekoon. Kurssi sopii parhaiten alakouluikäisille koiranohjaajille, mutta tiukkoja ikärajoja tällä kurssilla ei tunneta. Asenne ratkaisee.

Tilauskurssi

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi

HAKU 1 & 2

- Ilmaisun kouluttaminen & vapaan henkilöetsinnän alkeet

 

Haku on henkilöetsintää, jossa koira lopulta työskentelee maastossa vapaana. Kun koira tekee löydön, sen on osattava kertoa siitä ohjaajalleen. Haku 1 -kurssilla koiralle koulutetaan valintasi mukaan joko rullailmaisu tai kertova ilmaisu. Näin koira tietää jo ennen maastoon menoa, miten toimia, kun se löytää maalimiehen. Koirien tulee osata työskennellä kentällä samaan aikaan muiden koirien kanssa. Haku 2 -kurssilla harjoitellaan metsässä ja vahvistetaan ilmaisun käytösketjua sekä aloitetaan vapaata etsintätyötä koirien edistymisen mukaan. 

Kouluttaja: Johanna Pyhtilä

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi

Hintoihin sisältyy alv. 24 %. Tilauskursseissa mahdollinen tilavuokra ja matkakulut lisätään hintoihin sopimuksen mukaan. Alkaen hinnat ovat Sipoon (lähi)alueen koulutuksille. Kauemmas suuntautuvien koulutusten tuntihinta matka-ajan mukaan. Hinnat voimassa 1.1.2017 alkaen.