​Jäljestys ja pennut

Jäljestyskurssien tavoite on, että koira oppii etsimään tuoreimman tai merkityksellisen ihmisen hajun, seuraamaan sitä ja ilmaisemaan löydöt. Koiranohjaaja tutustuu koulutuksen perusteiden lisäksi ympäristöolosuhteiden vaikutukseen hajun käyttäytymisessä.

Pentukurssit ovat yksityiskursseja, joilla keskitytään nenän käyttöön, rauhoittumiseen ja työntekoon oman ihmisen kanssa. Koiranohjaajalle kouluttamisen perusteet tulevat tutuksi.

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi 

Jäljestys 1

-  Esinemotivaatio ja -ilmaisu sekä jäljen seuraamisen perusteet

 

Maanantaisin 8.4. - 13.5.2019, ei 22.4.

1. Ryhmä klo 18.00-19.30, TÄYNNÄ

2. Ryhmä klo 19.30- 21.00, TÄYNNÄ

Varaathan kahdelle viimeiselle kerralle hieman pidemmän ajan, kiitos!

3-4 koirakkoa/ryhmä

Hinta 175 euroa/5 kertaa

Kouluttaja: Jenny Koljonen

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi

Jäljestys antaa koiralle luontaisesti mielekästä ja rauhoittavaa tekemistä. Kurssilla edetään esinemotivaation ja -ilmaisun kouluttamisen kautta jäljen ajoon. Kurssin tavoite on, että koira oppii nostamaan ihmisjäljen ja seuraamaan sitä sekä maastossa että kovalla pinnalla. Ns. lähtöhajua ei koulutuksessa käytetä. Koulutuspaikat ovat Sipoossa. Kurssi sopii myös pennuille. 

Kurssi on täynnä.

JÄLJESTYS 2

- Varmuutta jäljen nostoihin ja ydinjälkeen

Pääsyvaatimus: Jäljestys 1 -kurssi tai vastaavat tiedot ja taidot.

Koulutuksen tavoite on vahvistaa jäljenajoa erilaisissa ympäristöissä erilaisilla pinnoilla ja/tai tuoda varmuutta nostotyöskentelyyn. Osallistujat tekevät jäljet toisilleen.

Kouluttaja: Jenny Koljonen

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi

PENTUKOULUTUS

- Hyvän koiranelämän perusteita

 

Jobs for Dogsin pentukoulutukset ovat yksityiskursseja ja ne järjestetään pääsääntöisesti pienessä vastaanottotilassa Koiraamossa Sipoon Gesterbyssä. Kurssiaiheet painottuvat haistelun ja rauhoittumisen taitoihin.

Koulutuksista vastaa Jenny Koljonen

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi

 

HAISTELUTYÖN ALKEET 

Nuuskiminen rauhoittaa myös kotielämää. Kurssilla pentu opettelee hajutunnistuksen perusteita: yhden hajulähteen tunnistamista ja etsimistä sekä treenirutiinia. Tehokas nenän käyttö vaatii malttia rauhoittua työn tekoon, mutta tärkeintä on ilo ja halu. Koiranohjaajalle kouluttamisen perusteet tulevat tutuksi.

Hinta: 290 euroa/5 koulutuskertaa. Yhden koulutuskerran kesto noin 50 minuuttia.  

ESINE-Etsintä ja oma paikka

Kurssilla opetellaan yhden esineen tunnistamista ja ilmaisua sekä omalle paikalle rauhoittumista. Koulutettavia käytöksiä ovat häkkiin meneminen ja esimerkiksi puhelimen tai avainten tunnistaminen. Koiranohjaajalle kouluttamisen perusteet tulevat tutuksi. 

290 euroa/5 koulutuskertaa. Yhden koulutuskerran kesto noin 50 minuuttia.

HOITOKÄSITTELYYN TOTUTTELUA 

Kurssilla totutetaan pentua kehon kevyeen sivelyyn ja tunnusteluun ja harjoitellaan aloillaan oloa sekä kylkiasentoon asettumista. Paikalleen rauhoittumisesta voi olla hyötyä koirahieronnan lisäksi esimerkiksi eläinlääkärillä ja hoitotoimenpiteissä kotona. Koulutus on tarkoitettu alle vuoden ikäisille pennuille, joilla ei ole käsittelyyn liittyvää pelkoa. Käytösneuvonnasta löydät tietoa täältä.

Hinta: 100 euroa/3 koulutuskertaa. Yhden koulutuskerran kesto noin 30 minuuttia.

 

Hintoihin sisältyy alv. 24 %. Tilauskursseissa mahdollinen tilavuokra ja matkakulut lisätään hintoihin sopimuksen mukaan.