HYPOKOIRA

Jobs for Dogsin ammattitutkinnon suorittaneet eläintenkouluttajat auttavat sinua kouluttamaan omasta koirastasi hypokoiran. Koulutus tapahtuu joko pienryhmässä tai yksityiskoulutuksena.

Tiedustelut: paivi [ät] jobsfordogs.fi

HYPOKOIRA

- Oma koira diabeetikon tueksi

 

Hypokoira on koulutettu tunnistamaan ihmisen verensokerin vaihteluita. Haistaessaan verensokerin muutoksen hypokoira ilmaisee sen ihmiselle käytöksellä, joka sille on erikseen koulutettu.

 

Jobs for Dogs opettaa koiranohjaajaa kouluttamaan omasta koirastaan itselleen tai perheenjäsenelleen hypokoiran omahoidon tueksi. Yksityisten koulutusyritysten kautta koulutetut koirat eivät ainakaan tällä hetkellä voi  osallistua Hypokoirat ry:n järjestämään hypokoirien loppukokeeseen, mutta näin koulutetuista koirista on ollut jo nyt suurta apua perheilleen.

 

Hypokoiran koulutussuunnitelma on aina koirakkokohtainen. Paras lopputulos saadaan, kun koulutus tähtää hypokoiran työhön pennusta lähtien, mutta koulutus sopii myös aikuisille koirille. Pennun kouluttaminen hypokoiraksi kestää noin 1,5 - 2 vuotta. Aikuisen, hyvin sosiaalistetun ja peruskoulutuksen saaneen koiran kouluttaminen hypokoiraksi kestää noin 0,5 - 1 vuotta.

 

Hypokoiran koulutus tapahtuu pienryhmissä, etäopetuksena sekä itsenäisenä työskentelynä. Myös yksityiskouluttaminen on mahdollista, jolloin kouluttajan kanssa sovitaan koulutuksen muodosta ja etenemisestä. Hypokoiran kouluttaminen alkaa aina kouluttajan ja asiakkaan välisellä keskustelulla, jonka pohjalta koulutus räätälöidään sopivaksi. Pääpiirteissään koulutus koostuu neljästä vaiheesta:

 

Vaihe 1 –  Koiran sosiaalistaminen ja peruskäytökset

Vaihe 2 – Hajutunnistus tutuksi

Vaihe 3 – Hypohajun tunnistaminen, ilmaiseminen ja yleistys

Vaihe 4 – Muut mahdollisesti tarvittavat käytökset

 

Täältä voit lukea ensimmäisen Jobs for Dogsin hypokoiran alkukoulutuksesta.

Täältä löydät hypokoiria käsittelevän opinnäytetyön (Merkku & Sammela: Hypokoira - Apu arjessa ja diabeteksen hoidossa)

 

Kysy lisää!

paivi [ät] jobsfordogs.fi