​Jäljestys

Jäljestyskoulutusta järjestetään aloittelijoista edistyneille. Peruskoulutuksen tavoite on, että koira oppii etsimään tuoreimman tai merkityksellisen ihmisen hajun, seuraamaan sitä ja ilmaisemaan löydöt. Koiranohjaaja tutustuu koulutuksen perusteiden lisäksi ympäristöolosuhteiden vaikutukseen hajun käyttäytymisessä. Edistyneiden koirakoitten koulutus räätälöidään tavoitteiden mukaan. Jäljestyskoulutuksesta vastaa Jenny Koljonen

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi 

Jäljestys 1

-  Esinemotivaatio ja -ilmaisu sekä jäljen seuraamisen perusteet

 

Jäljestys antaa koiralle luontaisesti mielekästä ja rauhoittavaa tekemistä. Kurssilla edetään esinemotivaation ja -ilmaisun kouluttamisen kautta jäljen ajoon. Kurssin tavoite on, että koira oppii nostamaan ihmisjäljen ja seuraamaan sitä sekä maastossa että kovalla pinnalla. Ns. lähtöhajua ei koulutuksessa käytetä. Kurssi sopii myös pennuille. 

KAHDEN KOIRAKON TILAUSKURSSIT

Aika: sopimuksen mukaan arkisin huhti-kesäkuussa 2020, myös muutamia ilta-aikoja vapaana

Paikka: Sipoo*, eri ympäristöt

Hinta: 215 euroa/koirakko/5 kertaa. Yhden koulutuskerran kesto noin tunti.

Varaus: yhdessä toisen koirakon kanssa jenny [ät] jobsfordogs.fi

Jos sinulla ei ole paria, mutta jäljestyksen perusteet kiinnostavat, laita viesti. Ehkä löydetään sopivaa treenseuraa yhdessä. 

JÄLJESTYS 2

- Yksityiskoulutuksella tukea tavoitteiden saavuttamiseen

Yksittäiset koulutuskerrat on suunnattu kaiken tasoisille jäljestyksen perusteet jo hallitseville koirakoille. Koulutuksen tavoite on ratkoa jäljestyksen pieniä tai isompia haastekohtia ja/tai tuoda tukea treenien suunnitteluun ja varmuutta harjoitteluun matkalla kohti koirakon omia tavoitteita. Useimmiten koulutus kannattaa lunastaa paritunteina yhdessä toisen koirakon kanssa, mutta osaa jäljetyksen haasteista voidaan ratkoa myös yksityiskoulutuksena. Kysy kouluttajalta lisää.

Aika: sopimuksen mukaan arkisin helmi-kesäkuussa 2020  

Paikka: Sipoo*, maasto tai taajama

Hinta:
- Yksityiskoulutus 75 euroa/1 kerta
- Parituntina (varaus yhdessä toisen koirakon kanssa) 45 euroa/koirakko/1 kerta. Yhden koulutuskerran kesto noin tunti.

Varaus: jenny [ät] jobsfordogs.fi

* Hintoihin sisältyy alv. 24 %. Mahdolliset matkakulut lisätään hintoihin sopimuksen mukaan. Alkaen hinnat ovat Sipoon ja sen lähialueen (Porvoo-Hki) koulutuksille. Kauemmas suuntautuvien koulutusten tuntihinta matka-ajan mukaan. Hinnat ovat voimassa toistaiseksi  1.1.2020 alkaen.