​Jäljestys

Jäljestyskoulutusta yhdelle ja kahdelle koirakolle aloitteljoista edistyneihin. The Basics of Tracking -course for one or two participants also in english. 

Info: jenny [ät] jobsfordogs.fi 

Peruskoulutuksen tavoite on, että koira oppii etsimään tuoreimman tai merkityksellisen ihmisen hajun, seuraamaan sitä ja ilmaisemaan löydöt. Koiranohjaaja tutustuu koulutuksen perusteiden lisäksi ympäristöolosuhteiden vaikutukseen hajun käyttäytymisessä. Edistyneiden koirakoitten koulutus räätälöidään tavoitteiden mukaan. Jäljestyskoulutuksesta vastaa Jenny Koljonen

 

 

MAASTOJÄLJEN PERUSTEET

-  Parin viikon intensiivikurssi

Pääsyvaatimus: koira osaa odottaa yksin vuoroaan autossa. Eteneminen on tehokkainta, jos koira osaa mennä vihjeestä maahan tai istua (taito ei kuitenkaan ole välttämätön: myös pennut ovat tervetulleita mukaan)

Jäljestys antaa koiralle luontaisesti mielekästä ja rauhoittavaa tekemistä. Kurssilla edetään esinemotivaation ja -ilmaisun kouluttamisen kautta jäljen ajoon. Kurssin tavoite on, että koiranohjaaja saa perustyökalut jäljestysharrastuksen aloittamiseen ja koira oppii nostamaan tuoreimman tai tutun ihmisjäljen ja seuraamaan sitä pehmeällä pinnalla. Kurssi sopii hyvin kotikoirien aktivointiin, mutta myös startiksi kohti jälkikokeita. Kurssi voidaan pitää yksityiskoulutuksena, mutta suosittelen nopeaa siirtymistä toisen henkilön tekemiin jälkiin heti kurssin jälkeen. 

KAHDEN KOIRAKON TILAUSKURSSIT JA YKSITYISKOULUTUS

Aika: Aikoja varattavissa syyskaudelle 2020 pääsääntöisesti arkipäivisin kello 11-17. Kaikki ajat sovitaan varauksen yhteydessä ja kurssikerrat (4) toteutetaan intensiivisesti noin kahden viikon aikana.

Paikka: Sipoo, puistoalueet ja metsät 

Hinta: 200 euroa/koirakko (parikurssi), 300 euroa (yksityiskurssi). Yhteensä 4 koulutuskertaa, yhden kerran kesto noin 1,5 h.

Kouluttaja: Jenny Koljonen

Tiedustelut ja varaus: (parituntien varaus yhdessä toisen koirakon kanssa): jenny [ät] jobsfordogs.fi

Jäljestys 1

-  Esinemotivaatio ja -ilmaisu sekä jäljen seuraamisen perusteet

 

Jäljestyskurssilla edetään esinemotivaation ja -ilmaisun kouluttamisen kautta jäljen ajoon. Harjoittelu aloitetaan kovalla pinnalla. Kurssin tavoite on, että koira oppii nostamaan ihmisjäljen ja seuraamaan sitä sekä maastossa että asfaltilla. Ns. lähtöhajua ei koulutuksessa käytetä, mutta kurssi sopii hyvin esimerkiksi tunnistusetsinnästä tai pelastuskoiratoiminnasta kiinnostuneiden alkuharjoitteluksi. Myös pennut ovat tervetulleita mukaan. 

KAHDEN KOIRAKON TILAUSKURSSIT

Aika: syyskaudelle 2020 aikoja varattavissa pääsääntöisesti arkipäiville klo 11-17

Paikka: Sipoo*, eri ympäristöt

Hinta: 215 euroa/koirakko/5 kertaa. Yhden koulutuskerran kesto noin tunti.

Tiedustelut ja varaus (yhdessä toisen koirakon kanssa): jenny [ät] jobsfordogs.fi

JÄLJESTYS 2

- Yksityiskoulutuksella tukea tavoitteiden saavuttamiseen

Yksittäiset koulutuskerrat on suunnattu kaiken tasoisille jäljestyksen perusteet jo hallitseville koirakoille. Koulutuksen tavoite on ratkoa jäljestyksen pieniä tai isompia haastekohtia ja/tai tuoda tukea treenien suunnitteluun ja varmuutta harjoitteluun matkalla kohti koirakon omia tavoitteita. Useimmiten koulutus kannattaa lunastaa paritunteina yhdessä toisen koirakon kanssa, mutta osaa jäljetyksen haasteista voidaan ratkoa myös yksityiskonsultaationa. Kysy kouluttajalta lisää.

Aika: syyskaudelle 2020 aikoja varattavissa elokuun puolen välin jälkeen

Paikka: Sipoo*, maasto tai taajama

Hinta:
- Yksityiskoulutus 75 euroa/1 tunti
- Parituntina (varaus yhdessä toisen koirakon kanssa) 45 euroa/koirakko/1 tunti. Huom! Uudet asiakkaat: ensimmäiseksi kerraksi varataan tupla-aika, jos emme ole ennen tavanneet.

Tiedustelut: jenny [ät] jobsfordogs.fi

TUNNISTUSETSINTÄKOIRAKOT (ID-JÄLJESTYS): Yksityiskonsultaatiota ja paritunteja tilauksesta myös lähtöhajun kanssa työskenteleville etsintäkoirakoille. Kts. Tunnistusetsinnän täsmätunnit

* Hintoihin sisältyy alv. 24 %. Mahdolliset matkakulut lisätään hintoihin sopimuksen mukaan. Alkaen hinnat ovat Sipoon ja sen lähialueen (Porvoo-Hki) koulutuksille. Kauemmas suuntautuvien koulutusten tuntihinta matka-ajan mukaan. Hinnat ovat voimassa toistaiseksi  1.1.2020 alkaen.