DIABEETIKON TUKIKOIRA

Jobs for Dogsin ammattitutkinnon suorittaneet eläintenkouluttajat auttavat sinua kouluttamaan oman koirasi tunnistamaan ihmisen verensokerin vaihteluita (hypokoira). Diabeetikon tukikoiran koulutusta toteutetaan myös yhteistyössä Suomen Kuulo- ja tukikoirayhdistyksen kanssa.

Tiedustelut: paivi [ät] jobsfordogs.fi

Oma koira diabeetikon tueksi

 

Diabeetikon tukikoira on koulutettu tunnistamaan ihmisen verensokerin vaihteluita. Haistaessaan verensokerin muutoksen koira ilmaisee sen ihmiselle käytöksellä, joka sille on erikseen koulutettu.

 

Jobs for Dogs opettaa koiranohjaajaa kouluttamaan omasta koirastaan itselleen tai perheenjäsenelleen diabeetikon tukikoiran omahoidon tueksi. Koiran koulutussuunnitelma on aina koirakkokohtainen. Paras lopputulos saadaan, kun koulutus tähtää tukikoiran työhön pennusta lähtien, mutta koulutus sopii myös aikuisille koirille. Pennun kouluttaminen diabeetikon tukikoiraksi kestää noin 1,5 - 2 vuotta. Aikuisen, hyvin sosiaalistetun ja peruskoulutuksen saaneen koiran kouluttaminen hypokoiraksi kestää noin 0,5 - 1 vuotta.

 

Koiran koulutus tapahtuu pienryhmissä, etäopetuksena sekä itsenäisenä työskentelynä. Myös yksityiskouluttaminen on mahdollista, jolloin kouluttajan kanssa sovitaan koulutuksen muodosta ja etenemisestä. Diabeetikon tukikoiran kouluttaminen alkaa aina kouluttajan ja asiakkaan välisellä keskustelulla, jonka pohjalta koulutus räätälöidään sopivaksi. Pääpiirteissään koulutus koostuu neljästä vaiheesta:

 

Vaihe 1 –  Koiran sosiaalistaminen ja peruskäytökset

Vaihe 2 – Hajutunnistus tutuksi

Vaihe 3 – Hypohajun tunnistaminen, ilmaiseminen ja yleistys

Vaihe 4 – Muut mahdollisesti tarvittavat käytökset

 

Täältä voit lukea ensimmäisen Jobs for Dogsin hypokoiran alkukoulutuksesta.

Täältä löydät hypokoiria käsittelevän opinnäytetyön (Merkku & Sammela: Hypokoira - Apu arjessa ja diabeteksen hoidossa)

HAJUTUNNISTUS TUTUKSI 

 - Hajutunnistuskoulutuksen perusteet. 

Pääsyvaatimus: Koira osaa odottaa harjoitusvuoroaan autossa. 

Koira oppii tunnistamaan ohjaajan valitseman hajun sekä etsimään hajulähteen purkkiradalta. Ohjaaja oppii hyödyntämään koulutuksen perusteita hajutunnistustyöskentelyn kouluttamiseen. Soveltuu kaikille koirien hajutunnistustyöskentelystä kiinnostuneille. Kurssi on osa diabeetikon tukikoiran peruskoulutusta. 

Tiedustelut: paivi [ät] jobsfordogs.fi 

DIABEETIKON TUKIKOIRA

- ryhmäkoulutus

Pääsyvaatimus: Hajutunnistus tutuksi -kurssi tai vastaavat tiedot ja taidot.

Kurssin aikana koira oppii tunnistamaan ja ilmaisemaan hypohajun purkkiradalta sekä ohjaajasta. Harjoituksia tehdään myös kotona sekä muissa ympäristöissä annettujen ohjeiden ja koulutussuunnitelman mukaisesti. Koulutussuunnitelma tehdään yksilöllisesti jokaiselle koiralle erikseen. Ryhmäkoulutuksen jälkeen koulutus jatkuu tarvittaessa etäohjauksena sähköpostin välityksellä kunkin koirakon tarpeen mukaan. 

Ilmoittautuminen: paivi [ät] jobsfordogs.fi