Asfaltti polttaa

Mitä tapahtuu asfaltilla, kun lämpötila ulkona auringonpaisteessa on +20°C (n. 120 cm asfaltin pinnasta)?

+44°C (asfaltin pintalämpötila), +34°C (2,5 cm asfaltin yläpuolella), +27°C (30 cm asfaltin yläpuolella), +13°C (asfaltin pintalämpö auringon laskettua)

(Dr. Briewasser, 1989)

Harjoittelu kesäkeleillä

Haistelu on vaativaa työtä eivätkä koirat kykene hikoilemalla säätelemään elimistönsä lämpöä. Pyrimme huomioimaan kesäkelit sekä treenien suunnittelussa että treenipaikkojen valinnassa. Hellepäivinä treenit joko siirretään aikaiseen aamuun, myöhäiseen iltaan tai perutaan kokonaan. Näissä tapauksissa saat kouluttajalta viestiä lähempänä koulutusta.

Muistathan:

- Parkkeeraa auto mahdollisimman varjoisaan paikkaan. Häkki tai autoveräjä on enemmän kuin suositeltava, jotta auton ikkunat ja/tai ovet voi jättää auki. Etsintätyössä koirat joutuvat odottamaan vuoroaan autossa yleensä vähintään sen ajan, kun jäljet tehdään.

- Tarjoa koiralle usein vettä. Ota vettä mukaan myös etsintä- tai jäljestysvuorollesi astiassa, jossa voit sitä helposti kantaa ja koiralle tarjota.  

- Koiraa kannattaa viilentää ennen ja jälkeen suorituksen esimerkiksi pirskottamalla viileää vettä sen päälle. Myös kosteista pyyhkeistä ja viilennyspannoista voi olla apua.