Asfaltti polttaa

Mitä tapahtuu asfaltilla, kun lämpötila ulkona auringonpaisteessa on +20°C (n. 120 cm asfaltin pinnasta)?

+44°C (asfaltin pintalämpötila), +34°C (2,5 cm asfaltin yläpuolella), +27°C (30 cm asfaltin yläpuolella), +13°C (asfaltin pintalämpö auringon laskettua)

(Dr. Briewasser, 1989)

Harjoittelu kesäkeleillä

Haistelu on vaativaa työtä eivätkä koirat kykene hikoilemalla säätelemään elimistönsä lämpöä. Hellepäivinä treenit joko siirretään aikaiseen aamuun, myöhäiseen iltaan tai perutaan kokonaan. Näissä tapauksissa saat kouluttajalta viestiä lähempänä koulutusta. Pyrimme huomioimaan kesäkelit toki myös treenien suunnittelussa sekä treenipaikkojen valinnassa. Varauduthan lämpöön huomioimalla alla olevat ohjeet, kiitos!

Muistathan:

- Parkkeeraa auto mahdollisimman varjoisaan paikkaan. Foliopeitteestä voi myös olla apua. Häkki tai autoveräjä on enemmän kuin suositeltava, jotta auton ikkunat ja/tai ovet voi jättää auki. 

- Muista vesi! Tarjoa koiralle vettä ennen ja jälkeen suorituksen. Ota vettä mukaan myös etsintä- tai jäljestyssuoritukseen astiassa, jossa voit sitä helposti kantaa ja koiralle tarjota. 

- Viilennä koiraa ennen ja jälkeen suorituksen esimerkiksi vedellä kastelemalla. Myös kosteista pyyhkeistä ja viilennyspannoista & -matoista voi olla apua.